Ivonne Gruintjes

Leerkracht MBA

ivonne.gruintjes AT eenbes DOT nl

Na de Pabo en een opleiding Remedial Teaching te hebben gevolgd, wist ik direct waar mijn hart lag: speciaal basisonderwijs. De toegevoegde waarde die je als leraar kunt hebben voor deze kinderen is zo groot. Daar besteed ik met liefde en plezier sinds augustus 2007 dagelijks mijn energie en expertise aan.

Mijn belangrijkste drijfveer is de dankbaarheid van de kinderen wanneer ze erin geslaagd zijn iets nieuws te doen. De trots straalt dan van de lachende gezichten af. Het behalen van succes is voor ieder kind persoonlijk. Ik zie een kind als een individu met eigen kwaliteiten en mogelijkheden tot ontwikkeling. Ik heb veel gereisd en daardoor veel van de wereld gezien. Hierdoor ben ik in staat me te verplaatsen in anderen en de kennis die ik daar opgedaan heb te gebruiken in mijn lessen. Ik zie de sterke kanten van het kind en benut deze. Spelenderwijs neem ik kinderen mee en laat ze het maximale uit zichzelf halen. Rust, veiligheid en een vertrouwde omgeving zijn hierin cruciaal.

Niet alleen de ontwikkeling van kinderen is belangrijk, ook mijn eigen ontwikkeling is van groot belang. Dat stelt mij in staat om nog meer bij te (blijven) dragen aan de ontwikkeling van de leerlingen. Het jonge, gedreven team waarvan ik onderdeel uitmaak biedt daarvoor de perfecte omgeving. We sparren over nieuwe ontwikkelingen in het onderwijs en delen ervaringen.

Werkdagen: dinsdag BBA, donderdag en vrijdag MBA

Ivonne Gruintjes